Mentás gyümölcsleves (nyers)

6335k

Nyáron érdemes minél több gyümölcsleves készíteni a friss alapanyagokból. Nem is szükséges főzni, í]y a vitamintartalma is megmarad a gyümölcsnek. Ezúttal illóolajakkal ízesítettem a levest, érdemes használni nyers gyümölcslevesekhez.

Mentás gyümölcsleves (nyers)

Hozzávalók: 15 dkg sárgadinnye, 3 darab nektarin, 1 marék ribizli, 1,5 dl tejszín, 2 evőkanál juharszirup, 3-4 csepp lime illóolaj, 3-4 csepp fahéj illóolaj, 1 teáskanál vanília aroma, friss mentalevél ízlés szerint.

Elkészítése: A gyümölcsöt egy nektarin kivételével a tejszínnel együtt turmixgépbe tesszük, és pépesítjük. Hozzáadjuk a juharszirupot, az illóolajakat, a vanília aromát, és mentát aprítva, összekeverjük, majd behűtjük. Néhány óra múlva kockára vágott nektarinnal tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s