Soparnik – Horvát mángoldos lepény

6368k

Soparnik – Horvát mángoldos lepény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 1 teáskanál só, 4 evőkanál olívaolaj; a töltelékhez: 60 dkg friss mángold, 3 szár zöldhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 15 dkg feta sajt, 3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors.

Elkészítése: A mángold leveleket megmossuk, kivágjuk a vastag szárrész. A leveleket egymásra rakjuk, és csíkokra vágjuk. A zöldhagymát karikára vágjuk, a petrezselymet és a fokhagymát apróra vágjuk, majd a mángoldhoz adjuk. Enyhén sózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal, majd összekeverjük. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákavarjuk a sót. Belerakjuk az olívaolajat, és a vizet. Összedolgozzuk. Egy lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk. Amikor megvagyunk, lisztezett deszkán két egyforma részre osztjuk és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Az egyik lapot egy lisztezett tepsire helyezzük, ráhalmozzuk a mángoldos keveréket, majd megszórjuk feta sajttal, és ráhelyezzük a másik lapot. A széleket összecsavarjuk, lekenjük vízzel. Előmelegített 190 fokos sütőbe, 25 percig sütjük. Szeletekre vágjuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s