Görög húsgombóc csorba

6300k

Húsos nyári leves, amely a kapornak és a citromlének köszönhetően üdítően tud hatni ebben a melegben is az emberre.

Görög húsgombóc csorba

Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 1 kis fej hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 15 dkg zellergumó, 2 dl tejföl, 10 dkg rizs, 1 nagy csokor kapor, 1 citrom, 2 tojás +1 tojássárga, só, bors, kevés olaj.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A sárgarépát, a zellert, a és a petrezselyemgyökeret majd felaprítjuk. A rizst megtisztítjuk, megmossuk, és 50 grammnyit leforrázunk. A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és kicsavarjuk a levét. 
Egy edénybe olajat hevítünk, és a hagymát megdinszteljük rajta, hozzáadjuk a zöldséget és pároljuk, majd felöntjük vízzel. Amikor a zöldség félig puha belerakjuk a gombócokat. A gombócokhoz a húst 2 tojással, a leforrázott rizzsel, a kapor felével és sóval összedolgozzuk. Enyhén borsozzuk. Majd gombócokat formázunk belőle, és a levesbe rakjuk. Hozzáadjuk a maradék rizst és készre főzzük. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és a leveshez adjuk, elzárjuk a lángot, majd citromlével és friss kaporral ízesítjük a levest.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s