Grillezett padlizsános tészta

6075k

Augusztusban érdemes minél több padlizsános ételt készíteni, ilyenkor a legfinomabb ez a zöldség. Ne csak a padlizsánkrémet szeressük, készítsünk egyebet is belőle. Íme egy egyszerű, ám mégis ízletes étel. 

Grillezett padlizsános tészta

Hozzávalók 3 személyre: 1 padlizsán (nagyobb), 4 paradicsom, 20 dkg penne, 3 cikk fokhagyma, szárított oregánó és bazsalikom (friss a jobb, ha van), 20 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só, bors, kevés olaj, feta sajt a tetejére.

Elkészítése: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. darabokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe rakjuk fél percre, majd meghámozzuk és kockára vágjuk, a húshoz adjuk. Lefödve pároljuk. A padlizsánt megmossuk, karikára vágjuk, lesózzuk, majd megtörölgetjük és grillserpenyőben megsütjük. Végül a húshoz kavarjuk. Olajos, sós vízben al dentére főzzük a penne tésztát. Leszűrjük pennét, és egy hőálló tálba borítjuk, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhova jusson a padlizsános krémből. Feta sajttal megszórjuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s