Szedres- levendulás püspökkenyér

5926k

Nálunk is érik már a szeder, hiszen szüleim kertjéből jó adagot tudtunk szüretelni. Nagyon szeretem ezt az időszakot, amikor a kerti finomságoknak lehet örvendezni. Ez egy egyszerű püspökkenyér, ami a szedertől és a levendulától rendkívül finom lesz.

Szedres- levendulás püspökkenyér

Hozzávalók: 45 dkg gyümölcs vegyesen: szeder, ribizli, málna (leginkább szeder), 22 dkg liszt, 3 tojás, 12 dkg puha vaj, 2 dl joghurt, 1-2 teáskanál friss levendula, fél tasak sütőpor, 10 dkg cukor, 1 teáskanál vanília aroma, kevés vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítése: A vajat a cukorral és az aromával kézi habverővel habosra keverjük, majd egyesével, belekeverjük a tojásokat, végül a joghurtot. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a levendulával, majd a tojásos keverékhez adjuk és óvatosan összedolgozzuk. Végül a gyümölcsöt is belekavarjuk.   Egy hosszúkás kalácsformát kivajazunk, és belesimítjuk a masszát.  180 fokos előmelegített sütőbe körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s