Barackos-ribizlis joghurtos pite

5874k

Gyors nyári kevert pite, kristálycukor nélkül. 

Barackos-ribizlis joghurtos pite

Hozzávalók: 3 dl natúr joghurt, 6 dl liszt, ízlés szerint agave szirup, 1 tojás, 1 evőkanál vanília aroma, 1,5 dl olaj, 1 tasak sütőpor, 50 dkg őszibarack vagy kajszibarack, egy maréknyi áfonya/ribizli, kevés barna cukor.

Elkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba mérjük, kézi habverővel simára keverjük. Egy piteformát kivajazunk, majd a tésztát belesimítjuk. A tetejét sűrűn kirakjuk a cikkekre vágott barackkal, megszórjuk az ribizlivel, meghintjük kevés barna cukorral. 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük, ekkor tűpróbával ellenőrizzük, és ha szükséges, még addig sütjük, amíg már nem ragad rá tészta. Langyosra hűlve kivesszük a kapcsos formából, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s