Omlett nyári változatban, sült paprikával.
Sült paprikás- sajtos omlett
Hozzávalók 2 darab omletthez: 1 darab húsos piros paprika, 6 tojás, só, bors, friss bazsalikom, 2 evőkanál vaj, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A paprikát megmossuk, majd sütőrácson előmelegített sütőben megsütjük. Vizes kézzel lehámozzuk a héját, a belét kimagozzuk és darabokra vágjuk a húsát. Egyenként sütjük ki az omletteket, egy omletthez 3 tojást használunk és a fél paprika húsát. A tojásokat egy tálba törjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, a kockára vágott sült paprikát és villával felverjük. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd ráöntjük a felvert tojásokat. Takarékra vesszük alatta a lángot. Addig sütjük, míg a teteje kocsonyás lesz, majdnem szilárd. Amikor az egész összeállt elsimítgatjuk, és ráreszeljük a sajtot és félbe hajlítjuk. Amíg a sajt kissé beleolvad a tojásba, óvatosan egy fakanál segítségével megmozgatjuk a tojás letapadt széleit. A tetejét megszórjuk sajttal és azonnal tálaljuk is!