Cacciatore csirkecombból

5843k

Finom és ízletes fogás. Vendégek fogadására is kiváló.

Cacciatore csirkecombból

Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, 1 fej hagyma, 3 szár angolzeller, 2 kisebb sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, 3 paradicsom, 1 marék magozott fekete olajbogyó, 2 dl vörösbor, kevés szárított rozmaring, só, bors, szerecsendió, olívaolaj.

Elkészítése: A combokat megmossuk, majd sózzuk és borsozzuk. A paradicsomokat forró lobogó vízbe dobjuk 1 percre, majd kiszedjük, meghámozzuk és a húsát kockára vágjuk.  Egy mélyebb edényben olívaolajat hevítünk és a csirkecombok mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A hagymát apróra vágjuk, az angolzellert darabokra és a sárgarépát lereszeljük. A lepirult combokat kivesszük az edényből és az előkészített zöldségeket rádobjuk a visszamaradt olajra. Lepirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a vékony zúzott fokhagymát és utána visszapakoljuk rá a húst is. Az egészet felöntjük a vörösborral és 2-3 percig intenzíven forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Ezután fűszerezzük rozmaringgal és hozzáadjuk a paradicsomot. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval, borssal és reszelt szerecsendióval. Fedő alatt pároljuk. Végül hozzáadjuk a fekete olajbogyót és szükség szerint még kevés vizet adunk hozzá. A zeller zöldjével megszórjuk.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s