Gombalepény zellerpürével

5702k

Gombaburgernek indult, de mivel kevés időm volt, így kis lepényeket sütöttem inkább. Az aromás zellerpürét pedig érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Gombalepény zellerpürével

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 50 dkg barna csiperkegomba, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, ízlés szerint kakukkfű, 1 tojás, zsemlemorzsa, szezámmag, kevés vaj és olaj; a püréhez: 1 közepes zeller, 1 krumpli, 10 dkg vaj, só, szerecsendió, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, késes betétű robotgéppel durvára vágjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát és kevergetve addig sütjük-pároljuk, míg a keletkező folyadékot teljesen el nem fövi. Fűszerezzük, picit hűlni hagyjuk, és belekeverjük a tojást, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy összeálló, jól formázható masszát kapjunk. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk, beleadagoljuk a gombás pépet, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A püréhez a zellert és a krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leöntjük a vizet róla, pépesítjük, vajjal és szerecsendióval ízesítjük. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet kavarunk hozzá.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s