Citromos keksztekercs

5697k

A citrom nagyon jót tesz az édes kekszes tekercsnek. Így kevésbé édes hatást érünk el.

Citromos keksztekercs

Hozzávalók: 35 -40 dkg darált háztartási keksz, 12 dkg porcukor, 1,5 evőkanál kakaópor, ½ dl kávé, 2 tasak vaníliás cukor, 1 dl tej, 5 dkg vaj; a citromos krémhez: 7 dkg vaj, 10 dkg porcukor, ½ citrom leve.

Elkészítése: A kekszes rész hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Ha nem áll eléggé össze, akkor egy kevés tejjel segíthetünk még rajta. Egy gyúrható tésztát kell kapjunk. Egy alufóliát megvizezünk, és azon kinyújtjuk a masszát.  A krémhez a langyos vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a végén óvatosan hozzácsurgatjuk a citrom levét. Vigyázni kell vele, nehogy a citrom összerántsa a krémet. Megkenjük a krémmel a kekszes masszát, majd óvatosan feltekerjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s