Duplán zabpelyhes túrógombóc

5596k

Szeretjük a túrógombócot, ezúttal zabpehellyel készült.

Duplán zabpelyhes túrógombóc

Hozzávalók: 50 dkg túró, 15 dkg apró szemű zabpehely, 2 tojás, 6 dkg porcukor; a morzsához: 3-4 evőkanál olaj, 10-12 evőkanál apró szemű zabpehely, kevés zsemlemorzsa.

Elkészítése: Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, a tojással és a porcukorral. Letakarva a masszát 30 percig pihentetjük. Ezután nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, és lobogó vízben a felszínre jöveteltől számított 3-4 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiszedjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a zabpehellyel elkevert zsemlemorzsát. Megforgatjuk a keverékben a gombócokat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s