Szalonnás, sós túrógombóc

5583k

A túrógombócot nem csak édes, hanem sós változatban is készíthetjük. Íme, egy érdekes és ízes változat.

Szalonnás, sós túrógombóc

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 1 marék petrezselyemzöld, 4 szelet szalonna, 8 dkg búzadara, zsemlemorzsa, kevés olaj; az öntethez: 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál ecetes torma.

Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk és egy száraz serpenyőben pörcösre sütjük, majd kivesszük egy tányérra, és hűlni hagyjuk. A túrót villával összetörjük, összekeverjük sóval, borssal, a reszelt fokhagymával, a búzadarával, a tojásokkal és a szalonnapörccel. Végül hozzákavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. Ha eleget állt a massza vizet teszünk fel főni, amikor felforrt, megsózzuk. Gombócokat formázunk és a forró vízben kifőzzük. Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, beleforgatjuk a kifőtt gombócokat. A tejfölt elkavarjuk a tormával és a gombóc mellé tálaljuk.

 

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s