Zabpelyhes minibagett

5349k

Nagyon szeretem a zabpelyhet, nagyon hálás alapanyag. Sokszor kiváltható vele a liszt, és finom is. Ez a gyors bagett lisztmentes, csak zabpelyhet használtam hozzá.

Zabpelyhes minibagett

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, ½ teáskanál só, 5 g sütőpor, 2 evőkanál víz, 30 dkg zabpehely durvára őrölve, 15 dkg tehéntúró, szezámmag a tetejére.

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk alaposan, majd kicsit állni hagyjuk. 3 részre osztjuk (de lehet kisebbeket is sütni, akkor ez esetben 6 részre). Bagettet formázunk belőle, tepsire rakjuk, megszórjuk szezámmaggal. A tetejüket srégen bevagdossuk, majd légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s