Császárszalonnás-sajtos palacsinta

5298k

Ismét egy palacsintaváltozat, ezúttal hígpalacsinta sós formában, nyers sonkával vagy baconnal.

Császárszalonnás-sajtos palacsinta

Hozzávalók a palacsintához: 18 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl tej, ½ dl olaj, 20 dkg császárszalonna vagy vékonyra szeletelt nyers sonka, 10 dkg sajt, olaj a sütéshez.

Elkészítése: A lisztből a tojásokkal, a tejjel és az olajjal palacsintatésztát kavarunk. Közben egy  száraz serpenyőben a szalonnaszeleteket megpirítjuk, majd darabokra tördeljük.   A sütéshez 1 evőkanál olajat forrósítunk egy 20 átmérőjű tapadásmentes serpenyőben, és beleöntünk a palacsintatésztából 1 merőkanállal, rászórunk a megsült szalonnából, majd 2-3 percig sütjük, pár perc után spatulával a palacsinta alá nyúlunk, és gyorsan átfordítjuk. További 3 percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. Négybe hajtogatjuk és  reszelt sajttal megszórjuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s