Túrós kalács

4811k

A román konyha húsvéti specialitása az úgynezevezett “pască”. Ez a túrós kalács (pască) egy egyszerűbb változata, kelt tészta nélkül készült (pască fără aluat). Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

Túrós kalács

Hozzávalók: 1 kg tehéntúró, 6 tojás, 20 dkg cukor, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 1 narancs leve, 1/2 citrom leve, 15 dkg mazsola, 1 marék kandírozott gyümölcs.

Elkészítése: A tehéntúrót a cukorral és a tojások sárgájával krémesre kavarjuk. Hozzáadjuk a narancs és a citrom levét. Ezután hozzáadjuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és a túrós masszához kavarjuk óvatosan, majd végül hozzáadjuk a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s