Édesburgonyás- telemeás lepény

5045k

Gyors harapnivaló, vendégvárásra is kitűnő.

Édesburgonyás- telemeás lepény

Hozzávalók: 2 darab édesburgonya, 40 dkg fagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 1,5 dl tejföl, 10 dkg telemea sajt, tökmag, 2 cikk fokhagyma

Elkészítése: Az édesburgonyát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük, majd pár percig forró vízben pároljuk. A leveles tésztát kiolvasztjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. 8×16 cm-es téglalapokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tésztalapokat megkenjük a felvert tojással, majd egy kenőkéssel rákenjük a fokhagymás tejfölt is, úgy, hogy a szélén hagyunk fél cm-es keretet. Az édesburgonyával kirakjuk a lapokat, a széleket üresen hagyva. Megsózzuk, megborsozzuk, elosztjuk rajtuk a telemeát, majd megszórjuk tökmaggal. A széleket óvatosan visszahajtjuk, és az előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s