Gombás-juhtúrós puliszkapizza

Pizza készült, ezúttal puliszkából. Persze, nem olyan, mint az olasz pizza, de aki szereti a puliszkát, az kedvelni fogja pizza változatban is.

4971k

Gombás-juhtúrós puliszkapizza

Hozzávalók: 25 dkg kukoricaliszt, 5 dkg vaj, 7,5 dl víz, 25 dkg barna csiperke, 10 dkg juhtúró, 1, 5 dl tejföl, 10 dkg főtt füstölt sonka, koktélparadicsom, só, szárított bazsalikom, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A puliszkához felforraljuk a vizet, ízesítsük sóval, majd beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és jó vastag lesz. Ekkor a masszát belesimítjuk egy kiolajozott, pizza sütőformába. Hűlni hagyjuk és dermedni! A tejfölt a juhtúróval krémesre kavarjuk, ízesítjük bazsalikommal, sóval és borssal, majd rákenjük a puliszkára. A gombát megmossuk, és szeletekre vágva rárakjuk a pizzára, kirakjuk félbevágott paradicsommal és sonkakockával. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s