Csőben sült rakott puliszka

4543k

Aki szereti a puliszkát, annak ajánlom. Húsmentes változat ez, de lehet hússal is készíteni.

Csőben sült rakott puliszka

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg kukoricaliszt, 1,2 liter víz, 10 dkg telemea, 10 dkg juhtúró, kevés olívaolaj, 4 cikk fokhagyma, 1 konzerv hámozott paradicsom, 10 dkg friss bébispenót, só, bors ízlés szerint, kakukkfű, pici cukor, kevés vaj.

Elkészítése: Egy lábasban felforraljuk a vizet, beletesszük a sót, és a lángot mérsékelve állandó keverés mellett hozzáöntjük a kukoricalisztet. Kevergetve sűrűre főzzük. Kivajazunk egy hőálló tálat, és belesimítjuk a puliszka felét. Amíg hűl a puliszka, elkészítjük a paradicsomszószt. Az olívaolajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a spenótot, kakukkfűvel fűszerezzük. Sózzuk-borsozzuk. Időnként megkeverve sűrűre főzzük a szószt. A puliszkára öntjük a paradicsomszószt, rátesszük a felszeletelt telemea sajtot, majd erre még egy réteg puliszkát teszünk. Végül rámorzsoljuk a juhtúrót. Előmelegített sütőben összesütjük. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni. Jó étvágyat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s