Csőben sült brokkoli

4484k

Nagyszerű húsmentes étel, el lehet készíteni juhtúróval is akár.

Csőben sült brokkoli

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 15 dkg sajt, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, só, bors.

Elkészítése: Sós vízben megfőzzük a brokkolit rózsáira szedve, leszűrjük és hűlni hagyjuk. Amíg a brokkoli hűl, a reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral. Kevés vajjal kikenünk egy öblös formát, de lehet négyszögűt is. Körülbelül az azonos méretű, szép brokkoli rózsákból teszünk egy adagot az aljára, a tejfölös sajtos keverék felét rátesszük. Megint egy adag brokkoli következik, majd a tejfölös keverék.  A vajból a liszttel rántást készítünk, felöntjük a tejjel és szaporán kevergetve összefőzzük. Megsózzuk, majd a lángról levéve a brokkolira öntjük. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s