Karamelles rizstorta

4437k

Tejberizsnek indult, aztán tortácska lett belőle mégis. Egyszerű rizses torta karamellel felturbózva.

Karamelles rizstorta

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához: 5 tojás, 6 dkg rizs, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 teáskanál vanília aroma, kevés vaj, a karamellhez: 3 evőkanál kristálycukor, néhány csepp víz

Elkészítése: A rizset kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A tejet, a vaníliával és a cukorral együtt lábasba tesszük, hozzáadjuk a rizset és folyamatosan kevergetve összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. Elkészítjük a karamellt. A cukrot néhány csepp vízzel elkeverjük, majd egy lábasban felolvasztjuk. A karamell akkor van kész, amikor a cukor színe aranysárgává válik. A karamellt egy tortaformába vagy egy kisebb tepsibe öntjük és szétterítjük a forma alján. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vajjal együtt a rizshez kavarjuk, a fehérjét habbá verjük, majd óvatosan hozzákavarjuk a rizshez. A masszát a karamellre öntjük. A tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 100 perc alatt készre sütjük. A rizstortát hagyjuk kihűlni majd fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Karamelles rizstorta” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s