Mézes-mustáros-szezámkrémes sertésnyelv vöröslencse pürével

Szeretjük a nyelvet, egyik kedvenc húsfélém. Tudom megosztó étel, nem mindenki szereti, de szerencsés vagyok, mert a gyerekeim is imádják.

Mézes-mustáros-szezámkrémes sertésnyelv vöröslencse pürével

Hozzávalók:  4 darab sertésnyelv, 3 babérlevél, 1 evőkanál borókabogyó, 1 evőkanál színes szemes bors, 2 cikk fokhagyma, só; a szószhoz: 1 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 2 dl tejszín, 1 evőkanál szezámkrém, 5 dkg vaj, kevés citromlé, só, 1 teáskanál mustármag; a körethez: 15 dkg vöröslencse, 3 darab krumpli, só, őrölt fűszerkömény, 3 dkg vaj, kevés tej.

Elkészítése: A nyelvet egy kuktába rakjuk a fűszerekkel és vizet öntünk rá, majd puhára főzzük. Amikor a nyelv kihűlt, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A szószhoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk mustármagot, kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a mézet, a szezámkrémet és a mustárt, összekeverjük, 1 percig pirítjuk,  végül a tejszínnel felöntjük és összeforraljuk. Ízesítjük sóval és citromlével. A nyelvszeleteket a szószba rakjuk. A körethez a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, a lencsével együtt sós, őrölt köményes vízben puhára főzzük, addig főzzük, amíg a leve elfő. Ezután pürésítjük, vajjal és tejjel lazítjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s