Francia húspástétom

Nagyszerű ünnepi fogás.

Francia húspástétom

Hozzávalók: 50 dkg darált bárány és borjúhús vegyesen, 30 dkg libamáj (vagy csirkemáj), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor metélőhagyma (friss vagy szárított is lehet), 1 marék menta, 1 csomag leveles tészta, 6 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál koriander mag, 1 teáskanál morzsolt kakukkfű, só, bors, olívaolaj.

Elkészítése: A darált húshoz hozzáadjuk a kockára vágott májat, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a metélőhagymát. Hozzáteszünk még 2 tojást, a tejfölt, a mozsárban összetört koriandert, az őrölt borsot, kevés olívaolajat, a kakukkfüvet és megsózzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk. Sütőpapíron a tésztát kiterítjük, egy csíkot levágunk belőle. A nagyobbik felét belehelyezzük a kalácsformába, belekanalazzuk a húsmassza ¾-ét. 3 tojást keményre főzünk, meghámozzuk és hosszába félbevágjuk. Ezeket a tojásokat ráhelyezzük a húsmasszára, majd befedjük a maradék hússal. A tetejére helyezzük a levágott tésztacsíkot, a maradék széleket lecsipegetjük és kinyújtjuk és szívecskéket szúrunk ki belőle, amit a tetejére rakunk. Lekenjük tojással és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s