Céklás joghurtfánk

A jól bevált joghurt fánkot megszínesítettem céklaporral és megízesítettem maca porral.

Céklás joghurtfánk

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 3 evőkanál céklapor,  1 tojás, 2 dl natúr joghurt, 1 teáskanál maca por (elhagyható), 1 evőkanál porcukor, fél csapott teáskanál sütőpor, pici só, 2 evőkanál olaj; a sütéshez: olaj; a tetejére: kevés porcukor.

Elkészítése: A joghurtot mély tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, és a sütőporos, céklaporos lisztet, a maca port, majd belekeverjük a porcukrot és az olajat.  Az egészet addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle. Mély lábasban olajat forrósítunk (legyen benne jó bőven), amelybe evőkanállal adagolva, kis halmokat engedünk bele, és mérsékelt tűzön halvány pirosra sütjük. Egyszerre csak 2-3 darabot süssünk. A fánkokat az olajból kiszedjük, papírtörölközőre rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, és még forrón porcukorral meghintjük.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s