Csicseriborsós pörkölt juhtúrós galuskával

Ünnepi ebéd is lehet az alábbi recept, nem csak vadhúsból készíthető.

Csicseriborsós pörkölt juhtúrós galuskával

Hozzávalók: 60 dkg vaddisznócomb (lehet más hús is), 2 hagyma, 15 dkg csicseriborsó, 1 piros paprika, 2 evőkanál paprikakrém, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál pirospaprika, 1 babérlevél, 1 evőkanál borókabogyó, ½ mokkáskanál őrölt kömény, 1 evőkanál kapribogyó, olaj, só, bors; a juhtúrós galuskához: 30 dkg liszt, 10 dkg juhtúró, 3 tojás, olaj, só, bors.

Elkészítése: A csicseriborsót 2 órára vízbe áztatjuk. A húst a tört borókabogyóval, köménnyel, borssal, olajjal besúroljuk, és néhány órát hagyjuk pácolódni. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát, a paprikakrémet, a fűszeres, feldarabolt húst és kavargatva pörkölgetjük. Hozzáadjuk a csicseriborsót, a kockára vágott paprikát, a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, sót, majd kevés vizet és bort adva hozzá, fedő alatt vagy kuktába puhára pároljuk. Az elpárolgott folyadékot, ahogy szükség pótoljuk. Ha elkészült belekavarjuk a kapribogyót is. A lisztet a juhtúróval, a tojásokkal összedolgozzuk, annyi vizet adva hozzá, hogy keményebb tésztát kapjunk. Forró sós vízbe galuskákat szaggatunk, megfőzzük, leszűrjük, majd kevés olajjal elkeverjük. A pörkölt mellé kínáljuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s