Újévi lencseleves

Ez egy tartalmas újévi leves, nem csak újév napjára ajánlott :).

Újévi lencseleves

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 3 sárgarépa, 15 dkg füstölt hús, pár karika kolbász, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 paradicsom, 4-5 babérlevél, só, bors, tárkony, kevés ecet.

Elkészítése: A lencsét, megmossuk, és néhány órára beáztatjuk. Ezután 3 liter vízben feltesszük főni. A főzés során elpárolgó vizet folyamatosan pótolni kell, különben a leves nagyon besűrűsödik. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, a füstölt húst, a kolbászt, beletesszük a megtisztított hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a kockára vágott paradicsomot. Puhára főzzük, ízesítjük tárkonnyal, sóval és borssal. Végül savanyítjuk kevés ecettel.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s