Lencsés töltött tojás

BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok minden olvasóm, követőm számára!

Lencsés töltött tojás

Hozzávalók: 7 tojás, 10 dkg vörös lencse, 2 cikk fokhagyma, 1 kis darabka póréhagyma, só, bors, 2 evőkanál mustár, 1 dl tejföl, olaj, petrezselyemzöld, kevés citromlé.

Elkészítése: A lencsét kevés vízben a hagymával és a fokhagymával sós vízben puhára főzzük. A levét lecsepegtetjük majd turmixszoljuk. 6 tojást keményre főzünk, majd kettévágjuk, a sárgájukat kiszedjük és a pépesre kavart lencsével és egy evőkanál mustárral összekeverjük, sózzuk és borsozzuk.  A maradék tojás sárgájából az olajjal majonézt kavarunk, sózzuk, citromlével, mustárral és tejföllel gazdagítjuk. A töltelékkel megtöltjük a fél tojásokat és a majonézre helyezzük.  Petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

Reklámok

Lencsés töltött tojás” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s