Paradicsomos-spenótos lazac

Ez egy igazán gyors és finom ünnepi étel. Sok munka nincs vele és gyorsan is elkészül. Szilveszterre is kitűnő választás lehet.

Paradicsomos-spenótos lazac

Hozzávalók: 40 dkg lazacfilé, 2 marék bébispenót, 10 dkg feta sajt, 1 hámozott paradicsom konzerv, szárított fűszerek: oregánó, bazsalikom, kevés cukor, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors.

Elkészítése: A paradicsom konzervet elkeverjük a szárított fűszerekkel, a cukorral, megsózzuk. Belekavarunk egy marék spenótot, és egy kevés sajtot morzsolunk bele. Egy hőálló tál aljára halmozzuk a 3/4-ét. A lazacfilét megmossuk, zúzott fokhagymával megszórjuk, megsózzuk és borsozzuk majd a paradicsomos masszára helyezzük. Lekenjük a paradicsomos massza maradék részével és sütőbe rakjuk, kb. 20 percre. A végén megszórjuk feta sajttal a tetejét.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s