Csicseriborsós curry

Ez egy melengető egytálétel, nagyon finom ízvilágú, főként azoknak ajánlom, akik szeretik az intenzív és érdekes ízeket.

Csicseriborsós curry

Hozzávalók:  25 dkg csicseriborsó, 30 dkg kicsontozott csirkecomb, 1 fej hagyma, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, őrölt fahéj ízlés szerint, fél teáskanál őrölt kurkuma, fél teáskanál frissen reszelt gyömbér, szárított csilipaprika ízlés szerint, só, bors, kevés olaj, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A csicseriborsót 3 órára beáztatjuk vízbe. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megpároljuk. Hozzákeverjük a paradicsomot, a csilipaprikát, a fűszereket és a beáztatott csicseriborsót és a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön puhára főzzük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s