Túrós lepénykenyér

Nagyon finom reggeli vagy vacsoraötlet.

Túrós lepénykenyér

Hozzávalók: 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl liszt, 15 dkg juhtúró, 5 dkg sajt, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só, kevés olaj a sütéshez.

Elkészítése: A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, összekeverjük. Ezután elkeverjük benne a lisztet, beledolgozzuk a túrót és a reszelt sajtot, jó alaposan összedolgozzuk, és ízlés szerint sózzuk. Egy nagy serpenyő aljában olajat csurgatunk, felhevítjük, majd az egész masszát a serpenyőbe öntjük, palacsintaszerűen elegyengetjük. Egy percig sütjük erős tűzön, majd lefödve alacsony lángon sütjük, amíg az alsó fele megpirul. Ezután két lapát segítségével óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. Egy tálra kiborítjuk, picit hagyjuk hűlni, majd háromszögekre szeleteljük és langyosan, joghurt társaságában elfogyasztjuk.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s