Sárgarépás pulykaragu

Egyszerű és ízletes pulykaragu, gyorsan elkészül és bármilyen körettel tálalható.

Sárgarépás pulykaragu

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg pulykamell, 1 póréhagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 4 szál sárgarépa, kevés olaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, só, bors, petrezselyemzöld, köretnek csigatészta.

Elkészítése: A hagymát megmossuk, és fél karikára vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott húst és az apróra vágott fokhagymát is. Kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, felöntjük kevés vízzel, sózzuk és borsozzuk, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús puha hozzáöntjük a keményítővel elkavart tejszínt és összefőzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és kifőtt tésztával fogyasztjuk.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s