Spenótos –aszalt paradicsomos csirkemell édeskömény pürével

Viszonylag gyorsan elkészül, és különleges az aszalt paradicsomnak köszönhetően.

Spenótos –aszalt paradicsomos csirkemell édeskömény pürével

Hozzávalók 4 személyre: 1 kicsontozott csirkemell, 1 fej hagyma, 10 dkg császárszalonna, 10 dkg fagyasztott spenót, 2 evőkanál olajban eltett szárított paradicsom, 2 cikk fokhagyma, oregánó, só, kevés olaj, 2 dl tejszín; a püréhez: 2 darab édeskömény, 1 nagyobb krumpli, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, 1 teáskanál köménymag.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és rövid idegi dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet kockára vágva, megsózzuk, majd kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a spenótot, a széttört fokhagymát, az aszalt paradicsomot kockára vágva. Ízesítjük oregánóval és tejszínnel, majd összefőzzük. Az édesköményt a kockára vágott krumplival és a köménymaggal sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, majd pépesre turmixszoljuk.

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s