Nyári zöldséges ragu

Ez az étel a padlizsánragu mintájára készült, hússal gazdagítva. Nagyon finom egytálétel.

Nyári zöldséges ragu

Hozzávalók: 50 dkg borjúhús, 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 marék kapribogyó, 5-6 darab koktélparadicsom, 1 marék fekete olajbogyó, oregánó, bazsalikom, kevés balzsamecet, kevés barna cukor, kevés olaj, 1 marék petrezselyemzöld.

Elkészítése: A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, majd közepes kockákra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk és borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk. Amíg a hús párolódik, folyamatosan töltünk alá forró vizet, hogy ne égjen le. Amikor a hús puha hozzáadjuk a padlizsánt, a cukkinit, a félbe vágott paradicsomokat, a finomra vágott fokhagymát és fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal. Néha átkeverjük, vége felé hozzáadjuk a kapribogyót és az olajbogyót. Balzsamecettel és kevés cukorral ízesítjük.  Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s