Fürjtojásos csirkemell kapribogyó mártással

A szokásos panírozott csirkemellet feldobja a fürjtojás, valamint egy különleges és finom mártással szósszal kínálva nem lesz száraz az étel.

Fürjtojásos csirkemell kapribogyó mártással

Hozzávalók: 1 csirkemell, 10 darab fürjtojás, só, bors, 1 nagy marék szezámmag, zsemlemorzsa, tojás, liszt; a kaprimártáshoz: 1 marék kapribogyó, 1 fej hagyma, 2 dl húsalaplé, 3-4 evőkanál vaj, 1 csapott evőkanál liszt, fél citrom leve; a köretnek reszelt krumplit ajánlok.

Hozzávalók: A tojásokat vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd mindegyikre teszünk egy tojást és felcsavarjuk. Bepanírozzuk liszt –tojás-zsemlemorzsás szezámmagba, sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kapribogyót, enyhén sózzuk, meghintjük liszttel, és felöntjük a húsalaplével. Összeforraljuk, végül ízesítjük citromlével.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s