Szegfűgomba paprikás fürjtojással és kuszkusszal

Szegfűgomba szezon van, és mivel a gomba nagyobbik fiam kedvence, ezért érdemes nekem bármikor készíteni. Puliszka helyett ezúttal kuszkusszal tálaltam.

Szegfűgomba paprikás fürjtojással és kuszkusszal

Hozzávalók: 60 dkg szegfűgomba, 2 szál újhagyma, 2 szál zsenge póréhagyma, 1 piros paprika, 1 paradicsom 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, pirospaprika, bors, petrezselyemzöld, 8-10  darab  fürjtojás; a kuszkuszhoz: 1 dl kuszkusz, só, olívaolaj.

Elkészítése: A fürjtojásokat vízben keményre főzzük és meghámozzuk. A gombát megpucoljuk, alaposan megmossuk és leszűrjük. A két féle hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot is megmossuk, majd szintén apróra vágjuk.  Kevés olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, rövid ideig pároljuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felöntjük. Ezután a gombát is hozzáadjuk, és fedő alatt összefőzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát. Végül belerakjuk a fürjtojásokat és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.  A kuszkuszhoz egy tálba rakjuk a kuszkuszt és meglocsoljuk olívaolajjal. Másfélszer annyi mennyiségű vizet forralunk, mint a kuszkusz, ráöntjük és lefedjük.  15 percig állni hagyjuk, majd megsózzuk, és egy villával megkeverjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s