Marokkói csirke

Fűszer és Lélek blogjáról inspirálódtam amikor ez a recept elkészült. Nagyon finom egytálétel, de lehet hozzá köretet is készíteni.

Marokkói csirke

Hozzávalók: 8 csirkecomb, 2 sárgarépa, 15 dkg lencse, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1,5 evőkanál erdei méz, 1 teáskanál őrölt fahéj, ½ teáskanál őrölt kardamom mag, őrölt gyömbér ízlés szerint, 1 teáskanál római kömény, só, bors, 10 dkg olajbogyó, szárított chili ízlés szerint, 1 citrom leve, kevés olaj, 1 marék aszalt barack, friss menta és petrezselyemzöld a tálaláshoz.

Elkészítése: A két féle hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét, a karikára vágott répát valamint a csirkecombokat és az aszalt barackot. A fűszereket egy tálba összekeverjük, majd rászórjuk az ételre,  hozzáadjuk a mézet és felöntjük kevés vízzel és fedő alatt addig főzzük, amíg minden megpuhul. A végén citromlével ízesítjük és az olajbogyót. Friss mentával  és petrezselyemzölddel tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s