Medvehagymás csicsóka főzelék buggyantott tojással

Húsmentes étel, ellenben nagyon finom és laktató.

Medvehagymás csicsóka főzelék buggyantott tojással

Hozzávalók: 2 evőkanál kókuszzsír, 1 fej hagyma, 1 csokor medvehagyma, 1 fokhagymaszár, 40 dkg csicsóka, 1 édesburgonya, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, só; a tojáshoz: személyenként 1-2  tojás, 1 evőkanál ecet, só.

Elkészítése: A kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a karikára vágott fokhagyma szárat.  A megpucolt, kockára vágott csicsókát és édesburgonyát a hagymához adjuk, és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, ízlés szerint sózzuk. A medvehagymát megmossuk és felaprítjuk. Amikor a zöldség puha és a leve a felére főtt összeturmixszoljuk, hozzáadjuk a medvehagymát, a tejfölt és a mustárt, összefőzzük.  A buggyantott tojáshoz bő vizet forralunk, amihez ecetet és sót adunk. Alacsonyra vesszük a lángot, épp csak gyöngyözzön a víz és merőkanál segítségével egyenként belerakjuk a tojásokat, és rövid ideig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s