Mákos fánkocskák

Apró fánkok mákkal. Valójában a joghurtos fánkot bolondítottam meg darálatlan mákkal. Nagyon szerettük.

Mákos fánkocskák

Hozzávalók: 20 dkg liszt,  5 evőkanál zabpehely, 1 tojás, 3 dl natúr joghurt, 1/2 dl tej, 5 evőkanál darálatlan mák, 2 evőkanál porcukor, fél csapott teáskanál sütőpor, pici só;  a sütéshez: olaj; a tetejére: kevés porcukor.

Elkészítése: A joghurtot mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet, a sót, a sütőporos lisztet, majd belekeverjük  zabpelyhet és a mákot. Addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle, kis ideig állni hagyjuk. Mély lábasban olajat forrósítunk (legyen benne jó bőven), amelybe teáskanállal adagolva, kis halmokat engedünk bele, és alacsony lángon halvány pirosra sütjük. Egyszerre csak 2-3 darabot süssünk. A fánkokat az olajból kiszedjük, papírtörölközőre rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, és még forrón porcukorral meghintjük.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s