Banánfánk

Egyszerű, gyors fánkrecept, nagyon szerettük.

Banánfánk

Hozzávalók: 3 kisebb vagy 2 nagyobb banán, 1 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 tojás, 1,5 dl tej, 22-23 dkg liszt, pici só, 1 teáskanál fahéj, olaj a sütéshez, porcukor a tálaláshoz.

Elkészítése: A lisztet, a porcukrot, a sütőport, az őrölt fahéjat és a sót összekeverjük egy tálban. A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a tejet, a tojást, majd végül a lisztes keveréket. Egynemű masszává kavarjuk. Kanállal gombócokat szaggatunk a tésztából és bő forró olajba megsütjük. Magas falu kisebb edénybe sütjük, sok olajjal és alacsony hőfokon. Csak akkor szaggatjuk bele a fánkokat, amikor az olaj már forró, bugyog. A fánkokat papírtörlőre tesszük, hogy a fölösleges olajat felszívja.  Tálaláskor megszórjuk porcukorral, melegen fogyasztjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s