Kapribogyós tökfőzelék sós túrófánkkal

Húsmentes ételekre vágyom, elég sok húst ettünk az ünnepek alatt.

Kapribogyós tökfőzelék sós túrófánkkal

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg tök lereszelve, 1 marék kapribogyó, 1 szál póréhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál kókuszzsír, kevés cukor, 1 dl tejföl, 1 marék snidling, só; a fánkhoz: 25 dkg tehéntúró (félzsíros), 1 tojás, 8 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, só, a sütéshez étolaj.

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, félkarikára vágjuk. A zsiradékon megpároljuk a hagymát, majd megszórjuk a liszttel, és 1-2 percig kevergetve főzzük,  hozzáadjuk a lereszelt tököt, felöntjük kevés vízzel és csomómentesre keverjük.  Fedő alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük a tejfölt, a kapribogyót, és a apróra vágott snidlinget.  A fánkhoz az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és bő forró olajban kisütjük.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s