Babfasírt egybe sütve

Ez egy olyan fasírt, amiről édesapámnak nem tűnt fel, hogy nincs hús benne.

Babfasírt egybe sütve

Hozzávalók: 20 dkg barna száraz bab, 3 tojás, 7 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 2 nagyobb darab sárgarépa, só, őrölt bors, zsemlemorzsa, 1 marék aprított petrezselyemzöld, vaj a forma kikenéséhez.

Elkészítése: A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap friss vízbe rakjuk. A hagymákat és a répákat meghámozzuk, majd hozzáadjuk a babhoz.  Babérlevéllel, sóval ízesítjük és puhára főzzük. Egyik sárgarépa kivételével az összes zöldséget összetörjük vagy összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható massza legyen belőle.  Ízlés szerint sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Egy kivajazott kalácsformába simítjuk, úgy hogy a közepébe helyezzük az egyik sárgarépát félbevágva, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. .

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s