Mákos szűzpecsenye vajban párolt édesköménnyel

Tartottam tőle, hogy a mákos húst  a gyerekeim furcsának fogják találni, de szó nélkül elfogyott az egész, bátran merem ajánlani, érdekes és finom!

Mákos szűzpecsenye vajban párolt édesköménnyel

Hozzávalók: 1 darab szűzpecsenye, só, őrölt bors, 5 dkg darálatlan mák, 2 evőkanál kókuszszír, kevés olívaolaj; a körethez: 2 édeskömény, 10 dkg vaj, só, bors, pici cukor.

Elkészítése: A húst befűszerezzük, majd forró zsírban körös körül elősütjük, kérget sütünk rá. Mákba forgatjuk, és egy hőálló tálba rakjuk, kevés olívaolajat öntünk alá, fóliával letakarjuk és sütőben megsütjük. A körethez az édesköményt felszeleteljük, vajban mindkét oldalát megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s