Zúzaragu portugál módra, azaz zöldséges zúzaragu

A megszokott zúzapörkölttől kicsit eltértem ezúttal, más az ízvilága, de nagyon finom.

Zúzaragu portugál módra, azaz zöldséges zúzaragu

Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 1 maréknyi friss koriander apróra vágva (vagy őrölt koriander vagy petrezselyemzöld, aki nem szereti a koriandert), 1 fej hagyma, 2 darab piros paprika, 3-4 darab burgonya, 1 zellerszál, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, kevés olívaolaj, 3 cikk fokhagyma, só, őrölt fekete bors.

Elkészítése: A zúzát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy tálban összeforgatjuk a fűszerekkel. A zöldségeket meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpároljuk benne a két féle hagymát, majd hozzáadjuk a zúzát és a zöldségeket, a burgonya kivételével. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, fedő alatt puhára főzzük, ekkora hozzáadjuk a burgonyát, és addig főzzük ameddig a burgonya is elkészül.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s