Illatos szilvacstani

A csatni dél-ázsiai eredetű fűszeres szószféleség, sokféle variációban elkészíthető, alapanyagtól függően. Még mindig szilvaszezon van, az alábbi csatni pedig kitűnő gasztroajándék is lehet.

Illatos szilvacstani

Hozzávalók: 50 dkg szilva, 2 fej  lila hagyma, 2 cikk fokhagyma,  fél diónyi reszelt gyömbér, 8 dkg mazsola, 20 dkg méz, 1 teáskanál só, fél  teáskanál római kömény, fél teáskanál kurkuma, fél teáskanál őrölt koriander mag, fél teáskanál kardamom mag, 2 darab csillagánizs, 1 dl vörösborecet,  fél darab chili paprika (elhagyható).

Elkészítése: A szilvát és a hagymát is alaposan megmossuk, a szilvát kimagozzuk, és félbe vágjuk. A hagymát vastag karikákra vágjuk, a gyömbért lerezeljük a nagylyukú reszelőn. A chilit felaprítjuk. Minden hozzávalót az ecet kivételével egy edénybe rakjuk, és időnként megkeverve 30 percig főzzük, ha szükséges öntünk hozzá kevés vizet. A végén hozzáadjuk az ecetet és összefőzzük. Tiszta befőttes üvegbe rakjuk, majd jól lezárjuk. Sült húsok mellé kiváló.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s