Lencse darált hússal

Ez egy remek őszi/téli egytálétel. Friss kenyérrel fogyasztjuk.

Lencse darált hússal

Hozzávalók 6 személyre: 50 dkg lencse, 40 dkg darált hús, 2 fej hagyma, 2 sárgarépa, 2 evőkanál vaj, 1 konzerv hámozott paradicsom, só, bors, oregánó, 1 babérlevél.

Elkészítése: Előző nap vízbe beáztatjuk a lencsét. Másnap a babérlevéllel és kevés sóval együtt kuktában puhára főzzük, majd leszűrjük.  A sárgarépát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A vajban üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a répát, együtt kicsit pároljuk, majd belerakjuk a darált húst, addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd felöntjük a paradicsommal és fedő alatt addig főzzük, amíg a répa és a hús megpuhul. Időnként megkavarjuk, ha szükséges adunk hozzá kevés vizet. Amikor megpuhult, a lencsét hozzáadjuk és összefőzzük.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s