Szedres sütés nélküli sajttorta

A gyermekeimet vártam haza egy kirándulásból, ezért készült ez a torta. A fagyasztóban volt még egy adag szeder, így jött az öltet, hogy készítsek valami gyors desszertet.

Szedres sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók a kekszalaphoz: 11 dkg vaj, 22 dkg darált keksz, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál mogyoróvaj; a krémhez: 10 g zselatinpor, 25 dkg mascarpone, 1,5 dl joghurt, 2 dl tejszín, 5 evőkanál porcukor; a tetejére: 20 dkg szeder, kevés porcukor, 10 g átlátszó tortazselé.

Elkészítése: A darált kekszet összekeverjük a puha vajjal, a mogyoróvajjal és a porcukorral (kézzel addig gyúrjuk, amíg összeáll), majd egy kivajazott tortaforma aljára nyomkodjuk. A mascarponet, a joghurttal valamint a cukorral elkeverjük. Ezután a tejszínhabot kemény habbá verjük és óvatosan a mascarpones keverékhez keverjük. A zselatint gőz fölött egy kevés vízben feloldjuk, és a krémhez kavarjuk. A krémet a kekszes alapra kenjük, a tetejét szépen elsimítjuk és hűtőbe rakjuk. Amikor megdermedt a krém, megszórjuk szederrel, a tortazselét a tasakon leírt utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára, majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s