Szusi otthon készítve

Régóta készülök készíteni, most végre vásároltam minden hozzávalót és kipróbáltam. Mivel nem volt nyers lazacom, így füstölt lazaccal készült.

Szusi

Hozzávalók:  25 dkg szusi rizs, 3 evőkanál halszósz, 1 csomag nori lap, 1 darab paprika, 20 dkg füstölt lazac, wasabi paszta, szójaszósz

Elkészítése: A rizst hideg vízzel átmossuk, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik.  Tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá kétszeres mennyiségű vizet, és lassú tűzön főzzük, közben adjunk hozzá 3 evőkanál halszószt.  Langyosra hűtjük. Helyezzünk egy ív norit a bambusztekercsre.  Kezünket benedvesítjük és 3 evőkanál szusi rizst a nori lap közepére teszünk, szétterítjük rajta egyenletesen, úgy hogy hagyunk kb. 1-1,5 centiméternyi helyet a nori lap alján és tetején üresen (ez a feltekerés miatt kell).  A rizset wasabival egy sorban megkenjük, majd zöldség és hússzeleteket helyezünk hosszanti irányba. Ezután feltekerjük a bambuszlap segítségével. Miközben feltekerjük óvatosan, kissé préseljük meg a tekercset, hogy ne essen szét.  Miután feltekertük, eltávolítjuk a bambuszt. Egy nedves és nagyon éles késsel szeleteljük fel a szusi rudakat arányosan egyenlő szeletekre.  Wasabival és szójaszósszal tálaljuk és fogyasztjuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s