Első próbálkozásom szőlőmagliszttel. Kaptam karácsonyra ajándékba különleges liszteket, nagyon örültem neki, sorra veszem őket.
A szőlőmag jótékony hatásairól itt olvashattok.
Szőlőmaglisztes vekni
Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 25 dkg rétesliszt, 5 dkg szőlőmagliszt, 2,5 dkg élesztő, 3 teáskanál só, 4 dl langyos víz, liszt.
Elkészítése: A liszteket egy edénybe szitájuk, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót és a langyos vizet. Összedolgozzuk, majd jól megdagasztjuk, és konyharuhával leterítve hagyjuk pihenni, kelni kb. 50 percet. 2 egyforma méretű masszára osztjuk, majd egyesével ovális alakúra formázzuk. Szórjuk meg liszttel a tésztát és konyharuhával lefedve hagyjuk további 20 percig pihenni meleg helyen. Az előmelegített sütő falati bepermetezzük vízzel. A tésztákat sütőlapra helyezzük, és 200 fokos sütőbe rakjuk, vízzel ismét bepermetezzük a sütőt, és kb. 30 perc alatt megsütjük.