Mandarinos pulykacomb édeskömény pürével

Vasárnapi ebéd volt, jó néhány hete. Az édeskés-savanykás ízvilágú hús jól passzol az édeskömény püréhez, vagy fordítva kinek ahogy tetszik :):

Mandarinos pulykacomb édeskömény pürével

Hozzávalók: 2 kicsontozott pulykacomb, 20 dkg mandarin, 2 dl tejszín, 1 dl méz, 1 dl fehér bor, 5 dkg vaj, őrölt gyömbér, só, fehér bors; a püréhez: 2 darab édeskömény, 1 nagyobb krumpli, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj, só, kapor.

Elkészítése: A megtisztított, megmosott pulykacombokat kockára vágjuk, befűszerezzük sóval és borssal, megszórjuk őrölt gyömbérrel, és kevés vajon, borral, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk. Cikkekre szedjük és óvatosan kimagozzuk, majd a pulykához adjuk a mézzel és tejszínnel  együtt, további 5-10 percig pároljuk, ezután a tejszínnel összekeverjük . Az édesköményt a kockára vágott krumplival sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és az apróra vágott kaprot, majd pépesre turmixoljuk.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s