Zöldparadicsom csatni

Nagyon finom szósz sült húsok mellé, de akár gasztroajándéknak sem utolsó. Ha valakit meg akarunk lepni valami igazi finomsággal, érdemes kipróbálni, mert megéri!

Zöldparadicsom csatni

Hozzávalók: 1 kg zöld paradicsom, 2 dl víz, 20 dkg cukor, 2 csillagánizs, néhány szem szegfűbors, szegfűszeg, 2 evőkanál balzsamecet.

Elkészítése: A paradicsomot megmossuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban felforraljuk a vizet és a cukrot, hozzáadjuk a csillagánizst, néhány szem szegfűborsot és szegfűszeget, és a balzsamecetet. A szirupot felére beforraljuk, ekkor beletesszük a felvágott paradicsomot. Egy – másfél órán át takarékon főzzük, amíg a leve elfő, és lekvárszerűen besűrűsödik.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s