Vöröslencse-fasírt

Még mindig a vöröslencse bűvöletében vagyok, ezúttal kis sós muffin fasírtokat készítettem belőle. Mártogatóssal nagyon finom.

Vöröslencse-fasírt

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg vörös lencse, 10 dkg rizs, 2 tojás, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, bors, római kömény, fél csokor petrezselyemzöld, olaj

Elkészítése: A vörös lencsét annyi vízben, hogy ellepje, megfőzzük. Amikor puha, leöntjük róla a maradék vizet és leturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a főtt rizst, a tojásokat, az apróra vágott petrezselymet, a lisztet. Fűszerezzük köménnyel. Szilikonos minimuffinsütő mélyedéseibe kevés olajat kenünk, majd elosztjuk a masszát benne, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Készíthetünk hozzá fokhagymás mártogatóst, vagyis joghurtba fokhagymát reszelünk, majd sózzuk, és citromlével ízesítjük.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s